söndag 30 december 2012

Brinn era djävlar! Brinn!

Jag är intervjuad i tidningen Skriva i artikeln "Svensk fantasy anar morgonluft - Långt bort från Midgård."Men det är så tråkigt att citera sig själv så jag saxar lite vad min redaktör Anna Henriksson säger i samma artikel: "Visst finns det fortfarande mycket förutfattade meningar om att det handlar om trollkarlar med toppiga hattar. Men genren rymmer ju så oändligt många variationer. Urban fantasy är till exempel jättestort utomlands. och en accepterad genre även för vuxna. Och i själva verket kan du hitta alla sorters berättelser även inom fantasy. Här finns deckare, romantik och äventyr. Men det som är så spännande med fantasy är att du kan ställa frågor som du inte kan göra i mycket annan litteratur. Icke-fantasy är ju så bunden till de förutsättningar vi har i vår värld, både fysiskt och historiskt."I februari kommer ett nytt nummer av antologin Eskapix som heter "Brinn Era Djävlar! Brinn!" Jag medverkar med en novell. Den heter "Brinnande betong" och börjar så här: "I vanliga fall brukade Jibril åka in till centrum och träffa sitt gäng för att slåss men när hon förstod hur hon skulle locka våldet till sina egna kvarter stannade hon där. I alla fall för några kvällar."
Till våren spricker knopparna till det ondas blommor som briserande splitterbomber...3 kommentarer:

 1. Härligt! Novell. Intervju. Det rör på sig. 8)

  Min fråga på temat fantasy, ska man verkligen behöva förklara varför genren är relevant idag, 2013? Har vi inte redan gått igenom den samhällskritik som döljs i Gullivers resor och don Quijote de la Mancha? Världen alltså. 8)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, men det var länge sedan. Men nu jävlar ska jag se till att knäcka alla kritik över knäet som säger att samhällskritik och genrelitteratur inte kan förenas. Novellen är början och romanen fortsättningen.

   Radera
 2. Hurra,
  ser verkligen fram emot att läsa din roman!

  SvaraRadera