onsdag 16 januari 2013

Laila Bagge löser mysteriet med tiggarna del två


Laila Bagge har tagit tillbaka lite nu, men menar att det inte var mobiltelefonen som upprörde mest utan att tiggaren ändrade stil från tiggarpose till - något annat när hen blev uppringd. Då var han liksom inte ärlig eller något. Själv tror jag att snabbköpskassörskan ändrar sig lite när de går från sitt jobb. Om jag Har annan stil, svär kanske över någon kund som de suttit och jamsat med när de suttit i kassan. Tror hon att McDonaldsbiträdet är serviceminded och klädd i sin fula dräkt även när de går av sitt pass? Är de mindre "äkta" då?
Sedan har vi det här med att tiggarna skulle vara organiserade i några slags kriminella nätverk där några blir jätterika - hittills har man hittat väldigt lite belägg för det vad jag vet. 
"–Det finns säkert inslag av både trafficking och människohandel, men för de flesta som vi stöter på här i City kan vi inte se några tecken på att det är så.
Peter Enell menar att de visst kan vara organiserade men att det inte behöver vara människohandel för det. Att de samlas på morgonen och pekar på kartor vem som ska stå var och att någon samlar in pengarna kan handla om att underlätta."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar