torsdag 27 november 2014

Borde vara död - The BlockbustermovieFör närvarande läser jag igenom ett filmmanus. Av någon anledning har det samma titel som min senaste roman, och texten känns märkligt bekant. Det är faktiskt någon som fått för sig att min roman borde bli film. Folk är galna helt enkelt. Men jag är inte den som upplyser dem om att de borde käka neuroleptika istället för att försöka göra film av något jag skrivit.
I våras hörde en kille av sig och ville omvandla "Borde vara död" till filmmanus. Han har ett eget bolag med en ganska blygsam produktion men tänker satsa på att erbjuda manuset till ett större bolag. Jag har ingen aning hur det går utan tar ett steg i sänder. Så får vi se vad som kommer ut av det. Allt kan hända. I vilket fall som helst tar jag det som en komplimang att någon vill skriva om min roman till manus.

7 kommentarer:

 1. Det hade ju varit hur jäkla häftigt som helst. Hoppas verkligen det blir av.

  SvaraRadera
 2. Coolt! Påminner mig om vad Terry Gilliam sade om den producent han berättade att han hade börjat jobba med när han var på besök på filmfestivalen: "är inte säker på om han är briljant eller galen".

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara säga 'Grattis' till både dig och alla läsare!
  Jag vill se Isa på stora skärmen.

  SvaraRadera
 4. Patrik: He he...
  Socialistsimon: Jag ska göra vad jag kan för att uppfylla din vilja ...

  SvaraRadera
 5. Jag fann just din blogg och har kommit en bit in i boken. Jag gillar den och hoppas verkligen det blir film av den.

  SvaraRadera