torsdag 16 december 2010

Vi gillar ojämlika

För en tid sedan lanserade Centerns ungdomsförbund kampanjen Fuck facket med denna posterboy:Men de kunde lika gärna byta ut bilden på clownen mot den här gubben:Farfar på bilden ovanför heter Esse Rosander. Han är nämndeman för Sverigedemokraterna i Malmö tingsrätt och entreprenör. En samhällets stöttepelare. SvD Näringsliv skriver om de en polsk gästarbetare, Marcin Wroblenski som arbetade på Esses företag. Där fick svenskar mer betalt och i Marcins kontrakt stod att han inte fick ansluta sig till någon facklig organisation och han inte heller fick kräva sjukersättning om han blev sjuk. Vilket han blev, och sedan fick han sparken. Go gubbe den där Esse. Och dessutom viril nog att knulla facket fast han är så gammal.
Vad har han då själv att säga om varför han ger polacker sämre betalt?
"De är inga yrkesmän, de gör sämre jobb. Det har jag många bevis på."


Jaddi Dalawi, lönegranskare på Kommunal berättar hur utländska arbetare luras och behandlas illa:

"Jag har hittat folk i pannrum, källare och husvagnar mitt ute i skogen. Människor som inte får gå ut och röka eftersom man gömmer dem, som tjänar 59 kronor i timmen och får ge hälften till arbetsgivaren för mat och boende."
Människor stängs in i växthus när de arbetar och sover i släpvagnar och lekstugor. Jag tror inte att alla som anställer dem är sverigedemokrater. Och de har indirekt fått hjälp av regeringen som skurit ner anslagen till Arbetsmiljöverket.

Är detta vad som menas när man skall lära blattar "svenska värderingar"?

4 kommentarer:

 1. Applåd!
  Såg du den eminenta dokumentären SDs väg till riksdagen? Där kan man säga att man fick en kanonbra inblick i deras tankegods...
  ...men media tyckte att huvudnyheten vara att åkesson sagt Rövskalle.

  SvaraRadera
 2. Lara dem svenska varderingar?
  Nej.
  Det handlar om att lara dem respekt!

  Skamt asido, tyvarr har det varit alltfor manga arslen i bade sossarna och facket och all respekt for dem har forsvunnit.
  Vi behover ga tillbaka till Karl Marx for att aterskapa respekten for arbetarnas representanter.

  Cadial

  SvaraRadera
 3. Sundin: ännu en dokumentär jag försummat. Typiskt ful-media att fästa sig vid någon svordom istället för de värre saker som de säger - och verkar för - med slipsar och snygga resonemang.

  Cadial: Facket gör inte alltid bra grejer, ibland rent korkade eller inkonsekveta. Eller så är de för flata och sitter i arbetsköparnas knä. Men någon form av arbetar/löntagarorganisation behövs och hittills har jag inte sett någon annan rörelse/organisation som kan ta fackens plats

  SvaraRadera
 4. Haller med: Facket behovs. Ett problem ar att de fackligt valda ofta far fet buk med tiden efter alla lyxiga moten med arbetsgivarna. De glommer helt enkelt av vilka de representerar.

  Cadial

  SvaraRadera